Månadens bild 2023

Irene Backman har - sedan 2002 då hon köpte sin första digitalkamera – kontinuerligt tagit bilder som hon sedan samlat ihop i en kalender och skickat till vänner och bekanta.

Nedan kommer vi att lägga ett kalenderblad för varje månad med månadens bild och en liten beskrivning om var den är tagen samt länkar till mer information om du också skulle vara intresserad av att besöka platsen.

Klicka på bilden för att se almanackan

Om du vill se gamla bilder klicka på nedanstående länkar:

01

 

 

2023-01 Januari
Furusund (historiskt även Halsö) är en ö och småort i Stockholms skärgård mellan Yxlan och Eknö i Blidö socken i Norrtälje kommun, Stockholms län. Idag präglas ön av många fritidsboende, speciellt sommartid. Furusund har även gett namn till den starkt trafikerade Furusundsleden som passerar mellan Furusund och Yxlan.

 

02

 

2023-02 Februari
Skidstavallen är en föreningsägd anläggning som sköts av Gävle skidkamrater där det finns många fina skidspår. Gävle cykelamatörer sköter anläggningens MTB-banor och pumptrack.

03

 

2023-03 Mars
Säby Gård Säby gård är en herrgård och tidigare säteri i Järfälla socken i Järfälla kommun, Stockholms län. Idag ägs Säby gård av Järfälla kommun och hyrs ut till en Waldorfförskola som har sina lokaler i huvudbyggnaden och i den ena flygeln. Säby gård är ett statligt byggnadsminne sedan 1983. Anläggningen ligger i Järvafältets naturreservat.

04

 

2023-04 April
Verdon är ett storslaget naturområde i de provensalska bergen, cirka 2,5 timmar från Medelhavskusten. Verdon är egentligen namnet på floden som grävt en djup klyfta i berget och kallas ibland – med rätta! – för Europas Grand Canyon. De slingriga vägarna och den fantastiska utsikten över den 700 meter djupa klyftan drar till sig klättrare, vandrare, motorcyklister och campare och alla som vill njuta av en genuin naturupplevelse!

05

 

2023-05 Maj
Stockholms ström är ett vattenområde som utgör den västligaste delen av Saltsjön i Stockholm där utloppet från Mälaren efter Norrström strömmar in i Östersjön, vilket gör vattnet strömt. Utmed Strömmens norra sida återfinns kajen vid Kungsträdgården och Blasieholmen. Den södra sidan av strömmen domineras av slottets nordöstra sida.

06

 

2023-06 Juni
Epernay är en stad och kommun i regionen Grand Est (tidigare regionen Champagne-Ardenne) i nordöstra Frankrike, 140 km öster om Paris, med drygt 20.000 innevånare. Här ligger några av de största champagnemärkena såsom Moët & Chandon, Pol Roger och Eugène Mercier samlade på den stora gatan Avenue de Champagne.

07

 

2023-07 Juli
Jakobsberg är en kommundel i Järfälla kommun som utgör kommunens kommersiella och administrativa centrum. Den ligger drygt 15 km norr om centrala Stockholm och ingår, liksom övrig tätbebyggelse inom kommunen, i tätorten Stockholm

08

 

2023-08 Augusti
Linköpings Trädgårdsförening härlig oas belägen centralt i staden. Här kan du promenera i den vackra miljön, gå på guidad tur, ha picknick, handla växter, leka, äta eller fika.

09

 

2023-09 September
Chamonix ligger norr om Mont Blanc, mellan topparna i Aiguilles Rouges och den anmärkningsvärda Aiguille du Midi, och är en av de äldsta skidorterna i Frankrike. Orten är populär bland skidåkare och bergsentusiaster.

10

 

2023-10 Oktober
Högbo Bruk är en unik kombination av natur, aktiviteter och kulturhistoria. Här finns något för alla, stora som små. Här finns många aktiviteter att utöva, både för den som vill motionera och för den som vill ta del av rogivande naturupplevelser

11

 

2023-11 November
Mariehamn är huvudort i den autonoma finländska ögruppen Åland och ögruppens lagstiftande parlament, Ålands lagting, och Ålands landskapsregering har säte i staden. Mariehamn är den största enspråkigt svenska kommunen i Finland.

12

 

2023-12 December
Reims är en stad i norra Frankrike som kanske är mest känd för sin världsarvslistade katedral, där generationer av franska kungar kröntes. Det är också den största staden i Champagneområdet och några av de champagnekällare som finns i staden är också inskrivna på världsarvslistan.

 

Här är listan på tidigare års kalender

2013

2014

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

 

 

 

Uppdaterad