Film

Smalfilm - videofilm

 

vhs film

 

Modern teknik för överföringen av smalfilm
Tidigare överförde man smalfilm med ”analog” teknik som innebar att man – med hjälp av en digital filmkamera - filmade av en filmduk på vilken filmen visades.

Idag finns en betydligt bättre teknik, nämligen att man med en filmskanner fotograferar varje enskild filmruta individuellt. Du får därmed en betydligt bättre kvalité än tidigare. Vi använder oss enbart av denna teknik när vi överför gamla smalfilmer till digitalfilm.

Prislista

Smalfilm
Startkostnad = 385 kr
Överföring = 26 kr per minut

Videofilm [VHS, mini-DV, video-8]
1 band = 250 kr
2-5 band = 210 kr per band
6 band och däröver = 160 kr per band

Alternativt 4:50 kr per minut beroende på vilket som blir billigast. Detta pris gäller dock inte första bandet.

Övrigt
Observera att det inte går att överföra långa filmsekvenser [16 min respektive 20 min] till USB-minne utan dessa filmer måste alltid sparas på en extern hårddisk.

Information om vår prissättning
Vi har valt att ange våra priser per minut och inte per meter eftersom det är enklare att förstå hur mycket det kommer att kosta om man mäter tiden. Nedan ser du exempel på speltiden för några vanliga typer av filmrullar.

 

 

Ungefärlig speltid

Rullens diameter

Längd

Dubbel8

Super8

7,5 cm

15 meter

4 min

3 min

13 cm

60 meter

16 min

13 min

15 cm

90 meter

24 min

20 min

18 cm

120 meter

33 min

26 min

 

För övrigt material inom ljud och bild, vänligen ta kontakt för mer information

Så här går det till

  1. Ring oss först så vi får bestämma vad som ska göras och när det kan vara klart. Då kommer vi även överens om hur de digitala filmerna ska sparas: på ett USB-minne, en skiva eller en hårddisk. Antingen köper vi in dessa lagringsmedia åt dig eller så skickar du / tar du med dig din egen när du besöker oss
  2. Därefter skickar du dina filmer till oss i ett brev/paket eller så kommer du hit med dem personligen. Kom ihåg att rekommendera brevet/paketet.
  3. När jobbet är klart så informerar vi dig så att du vet att de är på väg tillbaka per post eller att du kan komma och hämta dem. Om du inte vill ha originalen tillbaka så slänger vi dem åt dig.
  4. Du kontrollerar att du har fått det du beställt och hör givetvis av dig om det är något du inte är nöjd med eller vill fråga om
  5. Du betalar oss via faktura när allt är OK

Mail

Telefon: 070-25 85 627

Vi ser till att du blir nöjd.

Uppdaterad